donderdag 18 juni 2020

Kippenlevertjes met Bloemkool (Vietnamese Gan ga sup lo)



Dit lekkere en eenvoudige (nou ja, kippenlevertjes schoonmaken is even een werkje) is van de moeder van Kim Le Cao van de site over Vietnamees eten Pho Vietnam.  

Ingrediënten

  • 350 g kippenlevertjes
  • 1 tl maizena
  • snufje zout
  • 500 g bloemkool
  • 1 ui, in partjes
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • zwarte peper
  • olie

Sausje voor de bloemkool:

  • 1 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el suiker
  • ½ el sesamolie

Visssausdip: (eventueel voor erbij:

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 50 ml vissaus
  • 25 ml citroensap
  • 1 à 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 à 2 bird’s eye chilipepers, in dunne ringen



Bereiding levertjes met bloemkool:

  1. Verwijder de witte stukjes en vezels van de kippenlevertjes. Halveer de levers naar smaak. Doe de levertjes in een kom en voeg maizena en een snufje zout toe. Roer goed om.
  2. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes of plakjes en spoel ze schoon. Blancheer de bloemkool met een snufje zout ongeveer 1 minuut.
  3. Verhit de olie en voeg de uien toe. Doe zodra de geuren vrijkomen de kippenlevertjes en de knoflook erbij. Bak ongeveer 8 minuten rondom bruin en gaar. Doe de kippenlevertjes in een kom en zet opzij.
  4. Doe een beetje olie in dezelfde pan en bak de bloemkool even aan. Voeg de oestersaus, vissaus, suiker en sesamolie toe en roer goed om. Leg zodra het vocht begint te koken de kippenlevertjes terug in de pan. Roer goed om.
  5. Dien de kippenlevertjes en bloemkool op in een schaal of bord. Doe er wat zwarte peper overheen. Lekker bij een rijsttafel met basis vissausdip erbij.


Vissausdip:
Los op zacht vuur in een sauspan de suiker in het water op.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg de vissaus, citroensap, knoflook en chilipepers toe.
Proef en breng eventueel verder op smaak met extra suiker, vissaus, citroensap of chilipepers.

Geen opmerkingen: