maandag 29 juni 2020

Crostini met Gesmolten kaas en Ansjovisdip




Wat kun je toch smullen van wat oud brood, een restje Provolone kaas van de Lidl, salie uit de tuin en de rest uit de voorraad. In het Italiaanse recept wordt provatura kaas en vers brood gebruikt.

Ingrediënten voor 4 pers.:

  • 320 g kaas, zoals provolone of andere kaas die smelt
  • 120 g vers brood zonder korst
  • 100 g boter
  • 16 salieblaadjes
  • 2 ansjovisfilets
  • melk
  • peper


Bereiding:

  1. Snijd  het brood en de kaas in vierkante stukjes van ongeveer 4 × 4 cm en 1 cm dik; je krijgt 16 stukjes brood en 12 stukjes kaas. Wissel ze af op 4 stokjes met de blaadjes salie, begin en eindig elke stokje met brood.
  2. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 4-5 minuten op 200 ° C, zodat de kaas smelt en het brood licht geroosterd wordt. Smelt de boter in een pannetje  met de gehakte ansjovis, voeg 2 eetlepels melk toe en roer tot  ​​romige saus en gaar  1 minuut op laag vuur.
  3. Haal de spiesen uit de oven, kruid ze met gemalen peper en serveer ze dan met de boter en de ansjovisroom.

Geen opmerkingen: