donderdag 29 oktober 2020

Portugese Chorizobroodjes

 







De worstjes waren gekocht tijdens de Spaans-Portugese week van Lidl. Op zoek naar een recept ontdekte ik dat de Pão com chouriço een enorm populair broodje is in Portugal. Op YouTube vind je tal van video's. Het maken ervan komt blijkbaar niet zo nauw, het zijn heel toegeeflijke broodjes.  De één laat het deeg eerst rijzen, de ander kneed het een beetje en pakt dan gelijk de chorizo er mee in en laat dan de gevulde broodjes een half uur rijzen, de één lost de gist eerst op en de ander roert het droog door het meel. De één doet er dun gesneden plakjes chouriço  in en de ander stukjes worst. De laatste vond ik het allerlekkerst. Je kunt er ook nog een plakje kaas bij doen. Je hebt ook niet persé een deegroller nodig, je mag het deeg met de hand uitrekken.

Ingrediënten voor 6 broodjes:
  • 500 gr meel (ik gebruikte pizza/focaccia meel)
  • 10 gr droge gist
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml warm water
  • chorizo zoveel of zo weinig als je wilt
  • extra meel of roggemeel

Bereiding:

  1. Maak een kuiltje in de bloem, voeg gist toe, de suiker, de olie en een deel van het water toe en begin met het kneden, voeg dan zout toe en ga verder met het kneden en voeg water toe indien nodig., kneed gedurende 5 minuten, doe het in een kom en laat het afgedekt met een theedoek op een warme plaats 30 minuten rijzen. 
  2. Haal het vel van de chorizo en snijd hem in kleine stukjes.
  3. Ontgas het deeg (d.w.z. kneed het even door) en maak 6 bolletjes ter grootte van een vuist, rek of rol elke bal uit en bedek het deeg met stukjes chorizo.
  4. Rol het deeg met de chorizo op, sluit de uiteinden en leg de broodjes op een bakblik bestrooid met bloem of bekleed met bakpapier, maak 2 of 3 sneden met een mes in het oppervlak van de broodjes, bestrooi het met een beetje bloem of roggemeel voor een rustieke touch en laat ze 1 uur rijzen op een warme plaats.
  5. Zet 10 minuten voor het einde van de rusttijd de broden de oven aan om voor te verwarmen.
  6. Bak de broden op 180ºC gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten.
  7. Haal ze uit de oven en geniet ervan. Je kunt ze ook koud eten. Lekker hoor!



Geen opmerkingen: