zondag 25 september 2022

Vlamtosti

 


Vlamtosti met dip van mayo en sriracha

Soraya Riem is enorm populair op TikTok, en wel zozeer dat ze nu ook voor een kookboek is gevraagd. Klik op de link om de vlamtosti van Soray te zien.

Ingrediënten voor 4 tosti's:

  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel sambal
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • sriracha (eventueel), naar smaak
  • 8 boterhammen naar keuze
  • 200 g geraspte kaas
  • boter

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de peper en knoflook fijn.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de peper en knoflook toe en roerbak even mee. Gehakt in de pan en rullen die handel.

Als het gehakt gaar is mogen de tomatenpuree, paprikapoeder, korianderpoeder, sambal, ketjap manis en een snuf zout in de pan. Proef het gehakt (altijd blijven proeven). Niet pittig genoeg? Voeg net zoveel sriracha toe tot je tevreden bent!

Tijd om te bouwen: boterham, geraspte kaas, gehakt, geraspte kaas, boterham.

Besmeer de buitenkanten van de tosti’s met een dun laagje boter (of mayo)  en bak ze in het tosti-ijzer of in de pan aan beide kanten mooi goudbruin.

Serveer met saus naar keuze (Soraya serveert hier altijd een mix van mayo en chilisaus bij)

Opmerking van Soraya:

Vlamtosti's zijn natuurlijk een geweldige uitvinding. Alleen de supermarkt bij mij aan de overkant van de straat verkoopt ze niet, dus ik besloot ze zelf te maken. Helemaal niet zo moeilijk. Dit recept is voldoende voor ongeveer vier tosti's. Zelf verdrievoudig ik dit recept zodat ik een hele voorraad tosti's in de vriezer kan gooien. In de supermarkt liggen ze tenslotte ook gewoon in de vriezer. Zo heb je altijd vlamtosti's voor een prikkie binnen handbereik.






Geen opmerkingen: