woensdag 19 oktober 2022

Gemakkelijke (vegetarische) Lasagne met frisse Avocado

 



Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 400 g (vers vegetarisch) gehakt
  • 4 rode uien
  • 1,2 l gekruide passata, gezeefde tomaten
  • 3 takjes basilicum, blaadjes geplukt en steeltjes kleingesneden
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g)
  • 1 avocado
  • 1 (bio)limoen
ook nodig: ovenschaal (20×30 cm)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Bak de knoflook 2 min. mee.

Halveer de uien en snijd elke helft in kwarten. Haal de lamellen los. Schep de ui door het gehakt en bak 5 min. mee. Schenk 500 ml passata en de fijngehakte basilicumstelen erbij en breng tegen de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schenk 300 ml passata in de ovenschaal. Schep op de helft van een lasagnevel een flinke lepel gehaktsaus. Klap het vel dubbel en leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de lasagne- vellen en de gehaktsaus.

Schenk de rest van de passata over de lasagne. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus. Bestrooi naar smaak met zout en peper.

Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Halveer intussen de avocado, haal de pit eruit, schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Hak de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn. Meng de limoenrasp en het -sap, de basilicum en laatste 2 el olijfolie met de avocadoblokjes.

Neem de lasagne uit de oven en laat 5 min. rusten. Verdeel er de gemarineerde avocado over en bestrooi met de blaadjes van het laatste takje basilicum.


Studio Philippi 

Geen opmerkingen: