Ingrediënten
- 50 gram boter
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 handperen (in stukjes)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 4 schouderkarbonades
- 100 gram ontbijtspek (in reepjes)
- 400 milliliter
- vleesbouillon
- 1 takje basilicum (om te garneren, alleen de blaadjes)
Bereiding:
- Verhit de helft van de boter en helft van de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de peer en citroenrasp toe en bak 5 minuten mee.
- Verhit de overige boter en olijfolie in een andere pan en bak hierin de schouderkarbonades (ik wentel ze eerst door het meel) bestrooid met zout en peper.
- Bak het ontbijtspek kort mee.
- Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
- Schep het vlees uit de pan en voeg het met wat stoofvocht toe aan de peren in de andere pan. Warm even door en bestrooi met de basilicum.
Ik vond de combinatie ui-spek en peer erg lekker.
De karbonades had ik van de biologische slager. dit zijn niet de skinny karbonaadjes uit de supermarkt. Eén joekel van een karbonade was genoeg voor 2 personen.
Lekker met aardappelpuree met Italiaanse kruiden en broccoli.
Bereidingstip: Vervang de karbonades in deze gestoofde karbonade met peer ook eens door hamlappen of drumsticks.
Recept uit Boodschappen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten