dinsdag 4 oktober 2011

Kip Bang Bang



Ingrediënten:
350 gr kippenvlees
1 lente-ui of stukje prei
1 plakje verse gember
1 el rijstwijn of sherry
1 el sojasaus
Salade:
1 kleine komkommer
1/2 krop ijsbergsla
100 gr wortel
Dressing:
1 el suiker of stevia
2 el lichte sojasaus
2 el Chinese rijstazijn
4 el chiliolie (of wat sambal)
zout
4 el sesampasta of tahin
3 el sesamolie
1/2 knoflookteentje, geraspt
gestampte sechuan peper

Bereiding kip:
  • Snij de gember en lente-ui in dunne reepjes.
  • Breng in een pan 0,5 liter water aan de kook.
  • Doe hierin de kipfilet met de gember, 1 el sherry, 1 el sojasaus en de lente-ui.
  • Breng tegen de kook aan, zet vuur laag en laat 5 min. koken. Zet vuur uit en laat de kip in het vocht afkoelen.
Bereiding salade:
.
  • Snij de wortel en komkommer in dunne reepjes.
  • Snij de sla in smalle reepjes.
  • Vermeng de wortel, sla en komkommer en vermeng in een schaal.
  • Haal de kipfilet uit de pan. Pluk het kippenvlees in kleine stukjes.
  • Leg ze op het slamengsel.
Dressing:
  • Begin met de suiker, sojasaus, Chinese rijstazijn en het zout te mengen.
  • Voeg daarna de rest van de dressing-ingrediënten toe en roer tot een gladde saus.
  • Dresseer het over de kip.

Omdat de foto's van eten met bruine saus er vaak zo onsmakelijk uitzien, heb ik hier wat gepofte mie van mungbonen overheen gestrooid.

Hier een testje mie poffen:
De miehoen van rijstmeel kon ik niet poffen, alleen maar frituren.
De mie van mungbonen begon zich in de hete pan gelijk te gedragen als springende wormpjes.

Geen opmerkingen: