zaterdag 1 oktober 2011

Vietnamese lenterolletjes Goi Cuon











Ingrediënten:
Rijstvellen
Gekookte garnalen
Komkommer in dunne reepjes
Wortel in dunne staafjes (dunschiller)
Taugeh
Transparante rijstnoedels
Slabladeren
Munt (of koreander)
Gekookt of geroosterd varkensvlees (optioneel)
Voor sausje 1:
1 deel Hoisinsaus
1/4 deel pindakaas
ietsje rijstazijn
knoflook
gehakt pepertje
water naar smaak om te verdunnen
Voor sausje 2:
4 El Nuoc Nam (vissaus)
4 el warm water
1 el citroensap
1 tl suiker
1/2 pepertje

Voorbereiding:
Varkenshaasje 20 min. marineren in 1 el sojasaus, 4 tl vissaus en 2 tl maizena. Dan roosteren.
Rijstvermicelli volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken.
Assemblage:
Leg een rijstvel een paar seconden in een bak met water tot dat hij soepel is. Niet te lang, want dan gaat hij stuk. Je kan hem ook op een theedoek leggen en de rijstvellen bestrijken met koud water.
Leg op het rijstvel eerst een blad sla en daarop alle andere ingrediënten - behalve de garnalen.
Rol een slag strak op, voeg dan 2 garnalen toe, en rol dan weer verder.
Lekker is om ze daarna weer in een slablad te wikkelen, waarop wat muntblaadjes gelegd zijn.

De rolletjes kunnen niet te lang van te voren klaargemaakt worden, want dan worden ze taai. Maar volgens Annabel Langbein kan je ze 12 uur onder een vochtige doek in de koelkast bewaren.
Zonder vlees ook geschikt voor vegetariërs.

Geen opmerkingen: