maandag 31 december 2012

Geroosterde restjes groenten


Ingrediënten:
Allerlei stevige groenten
Rozemarijn
Knoflook
Olijfolie
Zeezout en peper
Schil van citroen en clementine


Alle restjes groenten van de Kerst opgemaakt volgens dit briljante recept van Jamie Oliver.
Hier had ik: pastinaken, krieltjes, spruiten en venkel. Alle groenten eerst even in kokend water wat zacht laten worden. De aardappelen en de door de lengte gesneden pastinaken kunnen bij elkaar. Goed uit laten dampen.
Dan in ovenschaal leggen en met de handen mengen met olijfolie, rozemarijn. Ongepelde tenen knoflook ertussen en eventueel wat citroen- en mandarijnenschillen. Peper en zout.
40 à 45 minuten in een oven op 220 C. Na 30 minuten even omschudden.

Brilliant - zou Jamie zeggen.

3 opmerkingen:

 1. Mag ik het eerlijk zeggen : Ik vind het verwerken van de restjes altijd het lekkerst ! Gisteren had ik onder anderen een chapon op het menu en als bijgerecht haricots verts met knoflook en peterselie. Ik moest de maaltijd een beetje neutraal houden i.v.m. gasten : mijn kleindochter wilde kip met frites eten.
  Nu staat het karkas van de chapon op een laag pitje te trekken voor een heerlijke bouillon en van de restjes vlees en sperciebonen heb ik vandaag een heerlijke curry gemaakt met natuurlijn kerrie uit Sri Lanka !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb gisteren ook vooraf een soep gegeten gemaakt met een bouillon van het karkas van de hazenrug van de Kerst. Doosje grotchampignons erdoor, een scheutje sherry. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Clementine, een gecastreerde haan, een capon heet hier ook gewoon kapoen. Vandaar Sinterklaas kapoentje. Niet gek voor een bisschop die veel met kleine kinderen in aanraking komt.

  BeantwoordenVerwijderen