dinsdag 11 december 2012

Rode spruiten


Weer terug in Nederland van een fantastische vakantie in Sri Lanka. Mijn zus Clementine schrijft erover in haar blog Le blog de Clementine. 30 graden verschil, van de zon in de sneeuw, maar dat went verbazingwekkend gauw. Nu even geen curry, dat komt later wel, maar rode spruiten die ik bij Lidl spotte. Dit recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver.


Ingrediënten:
300 g spruitjes
1 klontje boter
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 takje tijm, alleen de blaadjes
1 rode peper
1 citroen, schoongeboend

Bereiding:

  1. Kook de spruitjes een paar minuten in kokend water met zout en citroensap.
  2. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele minuten of tot de knoflook licht goudbruin is.
  3. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Rasp de gele schil van de citroen. 
  4. Voeg de spruitjes, rode peper en het gele rasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. bakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 min. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.
Nog een recept met rode spruitjes: rode spruiten met witte bonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten