donderdag 27 december 2012

Reeboutbiefstukjes met kletzenbroodcrackers



Ingrediënten voor 4 personen:
600 gr reeboutbiefstuk
200 gr aardappelpuree
4 plakjes kletzenbrood met amarenen
1-2 pastinaak
60 gr boter
80 gr wilde paddenstoelenmix
5 sjalotten, gesnipperd
50 gr cranbery´s geblancheerd, of gedroogde
arachideolie
4 st stoofperen of stoofappeltjes
fond of glace


Bereiding:
  1. Verwarm de puree 40 minuten in een voorverwarmde oven van 90°C.
  2. Droog in een voorverwarmde oven van 200°C de dunne plakjes amarenebrood in 5 minuten.
  3. Snijd de pastinaak in de lengte in hele dunne plakken en frituur ze krokant in de hete arachideolie van 180°C.
  4. Verhit de boter, bak de biefstukjes 2 minuten aan elke zijde en houd warm.
  5. Bak in de braadboter de schoongemaakte paddenstoelen wildmix, de sjalotten en de cranberry’s. Decoreer alles op een bord.
  6. Leg de aardappelpuree en de plakjes stoofpeer op het bord.
  7. Blus de pan af met een glacé of fond.
  8. Druppel de saus op het bord, plaats de amarenebrood crackers en gefrituurde pastinaak in de puree.
Het was lekker, maar de pastinaak was een beetje taai. Misschien was de olie niet heet genoeg.
Recept van de Sligro.
Presentatie op een  groot vierkant bord zou mooier geweest zijn


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen