vrijdag 13 november 2015

Cornflake-Crunchy kipschnitzels van Nigella

Afgelopen maandag was de tweede aflevering van Simply Nigella op de BBC. O.a. maakt ze ze deze crunchy kipschnitzels.Ingrediënten voor 2 personen:
2 kipfilets
70 gr Dijon mosterd
1 knoflookteen, geraspt of uit de knijper
1-2 tl gemalen kaneel
1 ei
75 gr cornflakes
1,5 tl pimentón picante of paprikapoeder
2 el zonnebloemolie

Verder
gemengde salade met
geschaafde venkel en radijs
of cherry tomaatjes.
olijfolie en citroensap.

Bereiding:

  1. Leg de filets tussen 2 lagen vershoudfolie en sla ze plat. Gebruik hiervoor bijv. de bodem van een zware koekenpan en rol verder uit met een deegroller.
  2. Neem een schaal, waar bij voorkeur beide filets in passen, en lepel daar de mosterd en knoflook in. Voeg de kaneel en het ei toe en meng. Leg de kipfilets er in, keer ze om en laat rusten terwijl je de ´crunch´ maakt.
  3. Doe de cornflakes in een schaal en maak ze tussen de vingers kleiner. Roer er met een vork de pimentón of paprikapoeder door.
  4. Haal de kip uit de bagger (zijn niet mijn woorden) en leg ze in de cornflakes zodat ze aan alle kanten bedekt zijn en laat ze vervolgens op een rooster of ovenrek 5-10 minuten drogen.
  5. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Bak de filets 3 minuten aan de ene kant, draai ze voorzichtig om en bak nog eens drie minuten.
  6. Leg ze op de borden op een bedje van sla.De tweede maakt ik met een havermoutkorstje, maar die was niet zo lekker crunchy als die met cornflakes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten