zaterdag 27 augustus 2016

Knapperige broodjes met Kruidenmayonaise, Tomaat en Sardines




Ingrediënten:
8 el mayonaise
1 el kleingesneden kappers
2 tl kleingesneden  chilipeper
4 el gehakte peterselie
4 el gesneden bieslook
zout en peper
kleine gemengde tomaatjes
1 el extravergine olijfolie
8 grote ronde Wasa rogge-knäckebröd, of die van Ikea - ik roosterde een door midden gesneden pitabroodje.
4 blikjes sardinefilets in olijfolie, uitgelekt.

Bereiding:

  1. Meng in een kleine kom de mayonaise met de kappers, chili, 2 el peterselie en 2 el bieslook. Maak op smaak met zout en peper.
  2. In een andere kom meng je de tomaten met olijfolie (heb ik niet gedaan - ik vond het al vet genoeg) en de rest van de peterselie en bieslook. Maak op smaak met zout en peper.
  3. Smeer de kruidenmayonaise op de broodrondjes en top met de tomatenplakjes en sardines. Serveer direct.
Was best lekker.
Het pitabroodje ziet groen omdat het de Griekse versie is van de Griekse week bij Lidl.

Recept Food & Wine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten