woensdag 31 augustus 2016

Champignons Trifolati met knoflook, peterselie en witte wijn


Italiaans bijgerecht: Champignons trifolati


Ingrediënten:
600 gr champignons
2 teentjes knoflook
half glaasje droge witte wijn
1 el gehakte peterselie
4 el extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes (bijv. met de eiersnijder) en bak ze een paar minuten in de olie met een gepeld teentje knoflook. Besprenkel met de wijn, laat op hoog vuur inkoken, maal er peper en zout over, draai het vuur lager, leg er een deksel op laat nog 7 minuten bakken.
  2. Voeg de gehakte knoflook en peterselie toe, meng en bak nog 5 minuten zonder deksel. Bestrooi met de overgebleven peterselie, een draai aan de pepermolen en serveer.
Recept Donna Moderna


Geen opmerkingen: