Een wel heel makkelijke salade voor deze warme dagen. Azijn is niet nodig; de tomaten zorgen voor voldoende zuur.
Er zijn nu nog verse maiskolven in de winkels. Ze zet de kolf rechtop en snijd er met een groot mes de korrels vanaf. De korrels hoeven niet gekookt te worden. Of neem anders een blik.
Ingrediënten:
Maiskolven of mais uit blik
medium rijpe tomaten, in tamelijk kleine stukken gesneden
verkruimelde fetakaas
extravergine olijfolie
gehakte muntblaadjes
zout en gemalen peper
Bereiding:
- Doe de mais. tomaten en kaas in en middelgrote kom. Besprenkel met de olijfolie en meng.
- Voeg de munt toe en meng weer. Maak op smaak met peper en zout.
Recept NYT Mark Bittman
6 opmerkingen:
Begrijp ik nu goed dat je de maiskolven niet kookt?
Ja echt waar. Kijk ook hier http://watikgegetenheb.blogspot.nl/2015/09/salade-van-verse-suikermais-avocado-en.html
Ik zag ze hier ook nog vanmorgen in de winkel liggen. Hier staat er op dat ze voorgekookt zijn.
De voorlaatste keer kocht ik ze bij de Turk, zo los uit en krat met een heleboel bladeren er nog om heen. Ik kan me niet voorstellen dat die gekookt waren. In Californië eten ze ook zo. Misschien is suikermais zo te eten en diervoedermais moet eerst gekookt worden? De laatste was van de Makro. Ik heb de verpakking teruggevonden en daar staat Makro Fresh op en niet dat ze gekookt zijn.
Nee, uiteraard als ze nog met de bladeren en al verkocht worden zijn ze rauw.
Ik weet niet of die van Lidl voorgekookt zijn. Ik zag ze laatst in een andere supermarkt liggen waar het er wel op stond dat ze voorgekookt waren. Ze zagen er wat lichter van kleur uit.
Ik heb voorgekookte maiskolven alleen gevacumeerd gezien. Maar dat ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Die diepvriesdingen van Bonduelle zijn wellicht ook gegaard? Geen idee.
Een reactie posten