zondag 16 april 2017

Garnalen in kokossaus met pak choi


Garnalen in kokossaus en pak choi voor 3 personen


Annabel Langbein maakt een voorraad van deze currysaus voor in de diepvries. Zo maakt ze snel een groenten of kipcurry, maar het lekkerst vindt ze het met garnalen. Serveer met basmatirijst en partjes limoen.

Ingrediënten voor 6 personen
1,3 kg hele garnalen
6 stronken pak choi

Kokos-tamarindesaus:
1 grote uit, gepeld
6 tenen knoflook, gepeld
4 cm verse gember
1 chilipeper, zaadjes verwijderd
1/2 cup gedroogde kokos
1 el tamarinde*
1 el gemalen gemalen koriander (ketoembar)
2 el gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
1-2 tl chilivlokken
2 el neutrale olie
4 tomaten in stukken
400 gr dikke kokosmelk ( 1 blikje)
kwart liter water
eventueel 1 hele rode of groene chilipeper, door de lengte gesneden.
Voor erbij: verse koriander


Bereiding:

  1. Hak de ui, knoflook, gember en chilipeper grof en doe het in een keukenmachine met de gedroogde kokos, tamarindepasta, koriander, komijn, kurkuma en chilivlokken. Mix tot een pasta.
  2. Verhit de olie in een middelgrote pan en bak al roerend de masalapasta op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten. Voeg de tomaten, kokosmelk, water en hele chilipeper toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Maak op smaak met zout en peper. (De kokos-tamarindesaus kan van te voren gemaakt worden en in de koelkast tot 48 uur bewaard worden of ingevroren worden. Warm dan eerst de saus op en voeg daarna de  garnalen en pak choi toe.)
  3. Verwijder voor het serveren de hele chilipeper. Snij de pak choi in stukjes van 3 cm en roer door de hete saus met de garnalen. Doe de deksel op de pan en laat sudderen tot de garnalen en de pak choi gaar zijn, maar de pak choi zijn kleur nog niet verloren heeft (ongeveer 3-4 minuten). Garneer met verse koriander.


* Annabel noemt hier 3/4 kop tamarinde. Ik heb er een eetlepel van gemaakt, en dat vond ik al royaal. Daarentegen had er wel wat meer kurkuma in gekund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten