zaterdag 8 april 2017

Sauté van mosselen en vongole




Het klinkt Frans maar het is een heel populair gerecht in Italië: sautè di cozze e vongole. Cozze zijn dus mosselen en daar heb ik een handig ezelsbruggetje voor: een kennis van mij kan er helemaal niet tegen, ze moet er van kotsen. En zo spreek je cozze uit. Dat vergeet je dus niet meer als je ze op een Italiaanse menukaart tegenkomt.

Deze overheerlijke sautè de cozze en vongole at ik in Italië en ze smaakten hier net zo lekker. Ze zijn snel te maken met maar weinig ingrediënten, zo proef je de pure smaken. Je kunt natuurlijk ook alleen cozze of vongole gebruiken.

Ingrediënten:
1 kg mosselen
1 kg vongole
1 glas witte wijn
4 el olijfolie
peterselie
twee pepertjes (peperoncini)
3 teentjes knoflook

Bereiding:

  1. Maak de mosselen en de vongole schoon en verwijder de gebroken schelpen en schelpen die niet dicht gaan na een tik op het aanrecht.
  2. Verhit de oijfolie in een grote pan en fruit de ongepelde knoflook en een pepertje.
  3. Voeg de schelpdieren toe. Zodra de schelpen opengaan voeg je de wijn toe en laat verder koken met de deksel op de pan.
  4. Snij de peterselie en doe in de pan.
  5. Zeef de vloeistof door een fijne zeef.
  6. Serveer de schelpen met het goed gezeefde mossel-vongole vocht en wat kleine stukjes rode peper in een diep bord bord met een lepel voor de soep.






Geen opmerkingen: