dinsdag 11 april 2017

Snelle Zwarte boontjes biefstuk van de Dumpling SistersGefermenteerde zwarte boontjes koop je in de Aziatische toko. Voor ongeveer een  Euro heb je een grote beker vol en ze gaan eeuwig, nou ja jaren mee, denk ik. Ingrediënten voor 2-3 personen:
225 gr biefstuk, in dunne reepjes tegen de draad in gesneden
4 el gefermenteerde zwarte bonen
1 1/2  el suiker
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
5 schijfjes gember, in lucifers gesneden
300 gr peultjes of sperziebonen
1 el lichte sojasaus
1 el sesamolie

Voor de marinade:
2 el Shaoxing rijstwijn (of sherry)
1/6 tl sodium bicarbonate (zuiveringszout)
2 tl sojasaus
1/4 tl witte peper

Voor erbij: witte rijst.

Bereiding:

  1. Meng de plakjes biefstuk met de ingrediënten voor de marinade.
  2. Was de zwarte bonen. Hak de helft van de bonen grof. Strooi er de suiker over en plet met de zijkant van een keukenmes tot een grove pasta.
  3. Verhit de wok en giet er de olie in. Voeg de helft van de gember en de halft van de knoflook toe en roer kort tot het geurt. Voeg de gemarineerde biefstuk toe en roerbak tot de stukjes bruin zijn. Verwijder de biefstuk en alles losse krummels uit de wok en zet apart.
  4. Verhit de wok opnieuw met 2 el olie. Bak de andere helft gember en knoflook met zowel de geplette zwarte bonen als hele zwarte bonen.
  5. Voet de sperziebonen of de peultjes toe en roer ze door de geurige olie. Giet wat water in de pan, zo'n 100 ml voor de boontjes, minder voor de peultjes en leg een deksel op de wok.
  6. Wanneer de groenten zacht beginnen te worden doe je de biefstuk terug in de wok samen met de lichte sojasaus en de sesamolie. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Serveer met witte rijst.
Klik hier voor de video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten