zaterdag 1 april 2017

Zelfgemaakte Italiaanse worstjes


Worstjes van gehakt met een groot aantal kruiden en specerijen zijn heel populair in Italië en worden vaak met polenta geserveerd, of met raapstelen zoals in de vorige post staat.
Antonio Carlucci (een van de twee greedy Italians) zegt:
"Niets is simpeler dan zelf op deze manier worstjes te maken, en u kunt er verschillende soorten vlees en specerijen voor gebruiken. Mijn favorieten zijn venkelzaad, chilipeper, knoflook, rode wijn, zout en peper, maar u kunt ook kruiden gebruiken zoals salie, rozemarijn, oregano of zelfs basilicum.."


Ingrediënten:
1 kg varkensgehakt*
1 tl gehakte rode chilipeper
1 teen knoflook, geperst
1 tl venkelzaad
1 dl rode wijn
4 el olijfolie
zout en vers gemalen zwarte peper


Bereiding:

  1. Vermeng in een middelgrote kom het gehakt met chilipeper, knoflook, venkelzaad en rode wijn en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het mengsel in twaalf porties en rol elk stuk tussen de handen tot een worstjes van zo'n 8 cm lang en 3 cm doorsnee.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Leg de worstjes er voorzichtig in en bak ze op halfhoog vuur in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
* Varkensgehakt zal je een dag tevoren moeten bestellen, want de slager vindt het niet fijn om apart voor jou een kilootje te malen. Desnoods neem je vlees van saucijzen of verse worst indien ze niet te veel gekruid zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten