donderdag 6 juli 2017

Pâté van Tonijn uit blik (light)


Deze tonijnrol bevatten geen koolhydraten als aardappelen, meel of brood en je kunt er twee eiwitten in kwijt, die je misschien nog over hebt van de mayonaise.

Ingrediënten:
350 gr tonijn in olie in blik
6 ansjovisfilets op olir
2 eiwit
20 gr geraspte grana padano kaas
10 blaadjes basilicum 2 el kappertjes
1 citroen
extra vergine olijfolie
zout en peper
bakpapier

Bereiding:

  1. Laat de tonijn in een vergiet uitlekken. Leg de tonijn op keukenpapier en druk er de resterend olie uit. Doe de tonijn in een mixer met de goed uitgelekte ansjovisfilets, de eiwitten, de grana pardano, weinig of geen zout (i.v.m. de ansjovis) en de peper. Mix tot een homogeen geheel.
  2. Doe het mengsel over in een kom en meng er de uitgelekte kappertjes en geraspte citroenschil door. Maak er met vochtige handen een 'gehakt'rol van. Leg de rol in het midden van een vel bakpapier. Rol de tonijngehaktrol strak op en maak de uiteinden van het papier dicht met keukentouw. Pas op de je de rol niet groter maakt dan je grootste pan.
  3. Breng een (ovale) pan water bij aan de kook en leg er de rol in.
  4. Gaar de rol op laag vuur in ongeveer 45 minuten. Laat de rol uitlekken en volledig koud worden en opstijven.
  5. Mix de basilicum met 3 el olijfolie, 1 el citroensap, zout en peper. Snij de rol in plakken en serveer met het basilicumsausje en eventueel met een gemengde salade en mayonaise.
Recept uit Donna Moderna





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen