maandag 3 juli 2017

Vegetarische Parmigiana met rode pesto


Je zou denken dat het woord Parmigiana komt van de Parmezaanse kaas. Nee hoor, het is een Siciliaans woord en komt van parmiciana, dat een houten luik is. Dus die schuine, dakpansgewijze latjes geven de naam aan de dakpansgewijs gelegde plakjes aubergine of courgette.
Ingrediënten:
600 gr aubergine
600 gr courgette
350 gr mozzarella
120 gr gedroogde tomaatjes
50 gr Parmezaanse kaas
35 gr kappertjes in het zout
4 ansjovisjes onder olie (is niet vegetarisch*)
1 teen knoflook
6 el extravergine olijfolie
stukje rode peper
basilicum
oregano
zout

Bereiding:
  1. Snijd de aubergine en de courgette in plakken van een halve centimeter en grill ze op de hete grillplaat. Strooi er wat zout over.
  2. Mix de tomaatjes met de gewassen ontzoute kappers, de uitgelekte ansjovis, 10 blaadjes basilicum, gepeld knoflookteentje, een beetje peperoncini, oregano en olie. Snijd de mozzarella in plakjes en laat ze uitlekken.
  3. Verdeel over de bodem van een ovenschaal een waasje van de gemaakte pesto, leg er een laag aubergineplakken op, een laag courgettes en een laag mozzarella; strooi er zout over, bestrooi met parmezaanse kaas en een dun laagje pesto. Herhaal de handelingen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de Parmezaanse kaas.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in een oven van 180C. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten op 200C.

Het smaakte prima.

Recept Parmigiana al pesto rosso uit Donna Moderna.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten