vrijdag 7 juli 2017

Veldsla met Mango, Komkommer en Langoustines (of garnalen) van Niven Kunz






Dit recept komt uit Niven Kunz' nieuwe boek Groente! Niven werd bekend met het concept 80% groenten en 20% vlees of vis. Eindelijk een recept van een kok met een Michelinster dat voor een gewone thuiskok te maken is. Boeken van andere Michelinkoks zijn vaak meer kijk- en watertanden boeken, maar zelf maken is vaak niet te doen.
Deze salade is mooi om te zien, makkelijk om te maken en lekker om te eten.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 g veldsla
1 mango
500 g komkommer
12 langoustines (hier gebruikte ik gamba's)
3 el zonnebloemolie
Dressing:
4 el sojasaus
4 el water
4 el limoensap
geraspte schil van 1 limoen
Garnering:
¼ rode peper
120 g gezouten pinda’s

Bereiding:
Snij de mango en komkommer in gelijke blokjes. Snij de rode peper in dunne ringen. Maak een dressing van de sojasaus, het water, limoensap en limoenrasp. Bak de langoustines om en om elke kant 1-2 minuten in de olie en kruid ze met peper en zout. Bouw de salade op door te beginnen met de veldsla. Plaats daarop de mango, komkommer en langoustines. Maak af met de pinda’s, rode peper en de sojadressing.




Geen opmerkingen: