zondag 20 augustus 2017

Courgette frittata



Om nou een spiraalsnijder te kopen, daar had ik geen zin in. Mijn keukenkastjes zijn al propvol en courgette spaghetti kan je ook kant en klaar bij AH kopen. Maar toen ik deze kleine groenten 'puntenslijpers' zag, ging ik toch voor de bijl. Ze zijn klein, zijn vlijmscherp en het setje kost maar 2,99


Ingrediënten:
1 courgette
2 à 3 eieren
teen knoflook
zout en peper
scheutje melk
geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding:
Verwarm de oven op 180C.

  1. 'Spiralize' de courgette. Verhit de olie in een koekenpan en leg er het teentje knoflook en de courgette in. Bak de courgette tot ze wat zacht geworden is. Verwijder het teentje knoflook.
  2. Meng in een kom de eieren, de melk, zout en peper. Giet het mengsel over de courgette.
  3. Zet de pan in de oven en bak de frittata 15-18 minuten. Strooi er de kaas over en zet nog eens 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.



2 opmerkingen: