donderdag 31 augustus 2017

Vis uit de oven met Zoete Paprika
Snel te maken gerecht. Door het roosteren wordt de paprika zoet en de olijven zorgen voor een zout accent dat goed past bij de knoflook-peterselie dressing.

Ingrediënten:
1 ½  pond heekfilets, of kabeljauw of een andere stevige witvis
1  klein bosje verse citroentijm of gewone tijm
½  theelepel fijn zeezout, meer indien nodig is
 Zwarte peper
3  grote paprika's, bij voorkeur 1 rode, 1 oranje en geel 1, in dunne plakjes
4 ½  eetlepels extra vergine olijfolie, meer te besprenkelen
Ontpitte, gesneden zwarte of groene olijven, of een combinatie
1  theelepel sherryazijn
1  teen knoflook, geraspt
Platte peterselie, fijngehakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Trek 1 eetlepel tijmblaadjes van de bos en hak ze fijn.
  2. Kruid de visfilets met een grote snuf of twee zout en peper en wrijf ze in met de gehakte blaadjes tijm. Laat rusten bij kamertemperatuur, terwijl je paprika's bereid.
  3. Verdeel de paprika's op een bakplaat en meng met 1 1/2 eetlepel olie, 1/2 theelepel zout en peper. Bestrooi de  paprika's met de resterende takjes tijm. Bak ze en keer ze een keer om tot de paprika zacht is en bruin aan de randen, 15 tot 20 minuten.
  4. Verhoog de oventemperatuur tot 250 graden. Schep de paprika naar de de randen van de bakplaat en maak ruimte in het midden. Leg de vis op die lege ruimte en besprenkel met olie. Verdeel de olijven over de de vis en paprika's. Bak tot de vis ondoorzichtig wordt en net gaar is, 6 tot 10 minuten.
  5. Ondertussen meng je de azijn, knoflook en een snufje zout in een kom. Klop de resterende 3 eetlepels olijfolie erdoor, meng de peterselie er door. Proef en voeg meer zout of azijn, of beide, indien nodig. Serveer vis en paprika besprenkeld met vinaigrette.
Recept Melissa Clark NYT


Geen opmerkingen:

Een reactie posten