vrijdag 18 augustus 2017

Frixuelos
Frixuelos zijn een specialiteit uit Asturias. Ze worden gegeten als ontbijt, 's middags bij een kop chocola en als dessert. Eet ze gelijk als ze gebakken zijn, dan zijn ze het lekkerst. Ze worden gemaakt van een soort pannenkoekenbeslag en lijken een beetje op churros.

Ingrediënten:
6 volle eetlepels meel
1 ei
1/3 koffielepel bicarbonaat (zuiveringszout, baking powder)
1/2 koffielepel gedroogde gistpoeder
snuf zout
1 waterglas niet helemaal vol met de helft melk en de helft water.
suiker of honing

Bereiding:

  1. Doe het meel met zout en een ei in een kom met meng het door elkaar met een houten lepel. Voeg de baking powder en de droge gist toe en meng goed zodat er geen klontjes zijn. Giet er al roerend  beetje bij beetje de melk met het water bij.  Laat het beslag het liefst een half uur rusten.
  2. Verhit voldoende olie in een middelgrote koekenpan. Het vet moet heel heet zijn.
  3. Neem een soeplepel beslag en schenk vanuit het midden van de pan een sliertje beslag in spiraalvorm. Je kunt nog aan het eind een sliertje deeg dwars over de spiraal maken, zodat ze bij het draaien beter intact blijft. Als een kant gebakken is keer je hem om en bak je de andere kant.
  4. Schep de frixuelo uit de pan en bestrooi met suiker of honing.


Ze waren niet helemaal mooi rond gelukt, maar wel lekker hoor! Wel een beetje vet, zo gefrituurd.

Je ziet dat dit recept geschreven is zoals oma ze maakte met een houten lepel. Wij kunnen natuurlijk op onze manier pannenkoekenbeslag maken, maar dan met de bovenstaande ingrediënten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten