zondag 22 oktober 2017

Rolletjes van Pancetta, Kip, Worst en Courgette uit Eataly


Ik ben er nog niet geweest, maar het lijkt me geweldig. Het culinaire walhalla Eataly World met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter in Bologne, daar is de Rotterdamse Markthal een kleutertje bij. Bekijk de website maar eens: https://www.eatalyworld.it/it/. En het schijnt dat Amsterdam in 2019 een vestiging van Eataly krijgt.


FICO – Fabbrica Italiana ContadinaFICO staat voor Fabbrica Italiana Contadina en wil je op culinair gebied het beste van Italiaanse bodem laten zien. Voor het eerst vind je alle culinaire tradities van de twintig verschillende regio’s op één plek. Op een oppervlakte van ruim honderdduizend vierkante meter proef je de beste producten en de mooiste wijnen en ontdek je hoe al deze lekkernijen worden gemaakt. En dat helemaal gratis!
Er is nu ook een kookboek uitgekomen:

We kunnen vast beginnen met een recept uit dit kookboek:

Ingrediënten:
300 gr kipfilet, in vier dunne plakken gesneden
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
200 gr chipolata worstjes
12 dunne plakjes pancetta, bacon of spek
2 kleine courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden (bijv. met kaasschaaf)
5 el extravergine olijfolie
200 ml witte wijn
1 teen knoflook
3 blaadjes salie
zout en peper
Voor erbij: salade

Bereiding:

  1. Maak de kipfilets dunner door er met een deegroller over te gaan of er met de achterkant van een koekenpan hard op te slaan. Snij de worstjes op de maat van de breedte van de kipfilets.
  2. Leg de pancetta.bacon/ontbijtspek per 3 dakpansgewijs op het werkvlak. Leg de plakken courgette op het spek, daarop de kipfilet en eindig met het stukje worst. Rol het geheel op en zet vast met een tandenstoker.
  3. Verhit de olie in een pan, leg de rolletjes erin en bak ze op middelhoog vuur aan alle kanten bruin (ca. 15 minuten). Giet er de wijn over, voeg de hele knoflookteen toe, de salie en de tijm, doe de deksel op de pan en bak nog 15 minuten, of tot alles gaar is, check af en toe de pan of er vocht genoeg op zit. Doe er anders een scheutje water bij. Serveer met een salade van het seizoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten