Ingrediënten voor 4 personen:
2 roze grapefruits
2 grote avocado's
24 verse paarse basilicum (ik heb paarse sla gebruikt)
1 grote granaatappel
zout
Dressing:
3 el witte wijnazijn
60 ml extra vergine olijfolie
1/2 tl mosterd
1/2 tl tl granaatappelmolasse ("Turkse"winkel)
Garnering:
1 tl gemalen sumac (peperig besje uit de"Turkse"winkel)
6 à 8 eetbare bloemen uit de tuin, bijv. Oost-Indische kers
Bereiding:
- Schil de grapefruits met een scherp mes, snij al het wit weg. Snij tussen de membranen de partjes grapefruit los en leg ze in een schaal met het sap. Halveer de avocado's, verwijder de pit en de schil en snij nogmaals in de lengte door de helft. Snij ze in dunne plakjes en doe ze bij de grapefruitpartjes in de kom tezamen met de basilicum. Snij de granaatappel horizontaal door midden, hou een helft boven de kom en klop er de pitjes uit. Herhaal met de andere helft. Strooi er naar smaak zout over en meng de salade luchtig.
- Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing. Meng door de salade en verdeel de salade over individuele borden, bestrooi met sumac en garneer met eetbare bloemen.
Ik ben dit recept twee keer tegengekomen, een keer van Olivia Snaije in de New York Times en een keer van Silvena Rowe in haar kookboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten