Supereenvoudige romige feta-recept met zoete rode ui en pittige chili.
Ingrediënten:
200 gr feta½ rode ui, fijngesneden1 rode peper, fijngehakt2 el olijfolie1 citroen, gehalveerd250 gr gekookte puy linzenhandvol munt, fijngehakthandvol koriander, fijngehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C / hetelucht 180C . Snijd de feta in 1 /2 en leg elk blok op een stuk aluminiumfolie.
Verdeel de ui en chili over de twee pakketjes, besprenkel beide met 1 el olijfolie en een scheutje citroensap, breng goed op smaak en vouw de zijkanten omhoog tot een foliebakje. Bak 15-20 minuten tot het zacht is of goudbruin begint te worden aan de randen.
Maak de linzen warm. Kruid en roer de meeste kruiden erdoor en verdeel over twee borden. Leg de feta erop en lepel de sappen van de pakketjes erover. Bestrooi met de rest van de kruiden en nog een scheutje citroen en serveer met knapperig brood.
Recept uit Olive Magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten