maandag 5 juli 2021

Krokante kip met Ananassalsa

 




Een lekker borrelhapje of maaltijd met rijst en sugarsnaps

Ingrediënten voor 4 pers.

1 eetlepel Thaise rode currypasta of 0.5 theelepel chilipoeder
1 limoen (sap)
zonnebloemolie
1 kilogram kipkluifjes
bloem
voor de salsa
0.5 ananas (in kleine blokjes) 
1 bosje koriander (grof gehakt)
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)


Voorbereiding:

Roer de currypasta los met het limoensap en 1 eetlepel olie. Schep de kipkluifjes erdoor en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren. Schep de ingrediënten voor de salsa door elkaar. Voeg eventueel een paar druppels limoensap toe en bewaar afgedekt in de koelkast

Bereiding:

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een hapjes- of frituurpan. Zet een diep bord klaar met een laagje bloem. Bestrooi wanneer je chilipoeder gebruikt de kipkluifjes met wat zout, bij currypasta is dit niet nodig. Haal de kipkluifjes door de bloem en schud overtollige bloem eraf.

Frituur de kip in porties goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de gefrituurde kluifjes warm op een schaal in de oven (100ºC). Serveer met de salsa.

Recept uit Boodschappen.


Geen opmerkingen: