Een lekker borrelhapje of maaltijd met rijst en sugarsnaps
1 eetlepel Thaise rode currypasta of 0.5 theelepel chilipoeder1 limoen (sap)zonnebloemolie1 kilogram kipkluifjesbloemvoor de salsa0.5 ananas (in kleine blokjes)1 bosje koriander (grof gehakt)2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
Voorbereiding:
Roer de currypasta los met het limoensap en 1 eetlepel olie. Schep de kipkluifjes erdoor en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren. Schep de ingrediënten voor de salsa door elkaar. Voeg eventueel een paar druppels limoensap toe en bewaar afgedekt in de koelkast
Bereiding:
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een hapjes- of frituurpan. Zet een diep bord klaar met een laagje bloem. Bestrooi wanneer je chilipoeder gebruikt de kipkluifjes met wat zout, bij currypasta is dit niet nodig. Haal de kipkluifjes door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
Frituur de kip in porties goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de gefrituurde kluifjes warm op een schaal in de oven (100ºC). Serveer met de salsa.
Recept uit Boodschappen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten