maandag 25 juli 2022

Fried chicken (of Quorn) met Sriracha en Wokgroenten




Dit recept is uit de categorie receptkaarten klaar in 15 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 limoen
  • 4 el sojasaus
  • 400 g kipdijfilet (of Quorn stukjes)
  • 1 l zonnebloemolie
  • 50 g aardappelzetmeel
  • 25 g verse gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Japanse wokgroente met kastanjechampignons & peulen
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 2 el  Sriracha
  • 2 el honing


Bereiding:
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht
uit. Meng in een diep bord de helft van de sojasaus met de
helft van het limoensap. Snijd de kipdijfilets elk in 4 stukken
en wentel door de marinade. Laat staan tot gebruik.

Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 175 °C, maar
hou 2 el olie apart. Doe het aardappelzetmeel in een ander
diep bord of plastic zak.. Wentel de kip door het aardappelzetmeel en frituur
in ca. 8 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schil ondertussen de gember en snijd de gember en tenen
knoflook fijn. Verhit de 2 el achtergehouden olie in een wok op
hoog vuur en bak de gember 2 min. Voeg de knoflook,
wokgroente en de rest van de sojasaus toe en roerbak 4 min.

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Meng de sriracha met de honing, het limoenrasp
en de rest van het limoensap en meng de kip erdoor. Serveer
de kip met de wokgroente en de rijst.

Recept van Go Tan

3 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Hoi Jannie, je had gelijk, die WIFI detox deed me goed! Zie dat jij weer lekker aan het koken en schrijven bent, de kip met mango lijkt me erg lekker en met de voorraad kipdij in de vriezer ga ik zoiets binnenkort ook maken!
Vanavond eten we een Hollandse hap, bloemkool, aardappels,een varkenssaucijs met gekarameliseerde uien en een omaslaatje (dunne schijfjes komkommer in een sausje van mayo en azijn). Na twee weken Franse lekkernijen, en vooral veel brood en salades in verband met de hitte, is het vandaag een mooie dag voor een bord warm eten. Groet Nicolet

Jannie zei

Oh, dat ga ik ook eens doen: komkommer met mayo en azijn. Dat heb ik nog nooit geproefd, lijkt me best wel lekker.

Mevrouw Niekje zei

komkommer schillen (normaal eet ik de schil wel) en dan op de mandoline dunne schijfjes maken. Deze met een schepje zout even half uurtje wegzetten. Dan half uurtje in een zeef laten uitlekken, kort afspoelen met koud water. Je hebt dan hele dunne fliebertjes. Scheut lekkere azijn erbij (augurkennat uit de pot kan bijvoorbeeld) eetlepel mayo, peper en goed mengen. Omaslaatje klaar! ;-)