zaterdag 16 juli 2022

Gemarineerde Gerookte Makreel

 


In warme landen wordt vaak azijn gebruikt bij het bakken van vis, zoals in Italië de Venetiaanse tong, of deze lekkere stukjes vis, en in Spanje de makreel of zalm in escabeche  en ook met de bereiding van groenten wordt azijn gebruikt zoals de caponata uit Sicilië. Nu het zo warm is in ons land is het wel handig om deze manier uit warme landen over te nemen om bederf tegen te gaan.

In het tijdschrift Boodschappen vond ik deze handige en moeiteloze manier om deze 'fake' escabeche te maken: met gestoomde of gerookte makreel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 milliliter witte wijnazijn
  • 2 rode uien (in dunne ringen)
  • 2 jeneverbessen
  • 8 peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetlepel honing
  • 4 gerookte makreelfilets
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels augurken (in kleine blokjes)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngesneden) en
  • bieslook (om te garneren)

roggebrood (voor erbij)

Overige tijden

120 minuten marineertijd


Voorbereiden

Breng de azijn met 200 ml water, de helft van de ui, de specerijen en honing aan de kook. Laat afkoelen. Leg de makreelfilets in een platte schaal. Giet de marinade erover en laat afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

Hak de overige ui fijn en meng met de crème fraîche, augurken en de bieslook.

Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op borden. Schep een royale dot crème-fraîchemengsel ernaast en bestrooi met de bieslook en uienringen. Serveer met roggebrood.


Bron: Boodschappen

Geen opmerkingen: