vrijdag 15 juli 2022

Watermeloensalade met feta

 




Nigella zegt:

"Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, deze combinatie is absoluut fantastisch, zowel hartig als verfrissend tegelijk. Je kunt het terugbrengen tot het essentiële contrast, en niet meer serveren dan een bord met stukjes watermeloen, besprenkeld met feta en munt en besprenkeld met limoen, maar deze volledige versie is nauwelijks lastig om te maken en als het eenmaal is gemaakt, zal ik het je verzekeren, wordt een vast onderdeel van uw tafel."


Ingrediënten voor 8 porties:

  • 1 kleine rode ui
  • 4 limoenen
  • 1½ kilogram watermeloen (zoet en rijp)
  • 250 gram feta kaas
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 bosje verse munt (gehakt)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 100 gram ontpitte zwarte olijven
  • zwarte peper
Bereiding:

Schil en halveer de rode ui en snijd in zeer fijne halve maantjes en doe ze in een kleine kom om in het limoensap te trekken, om de transparante roze kleur in de uien naar voren te halen en hun scherpte te verminderen. Twee limoenen zouden het moeten doen, maar als je ze niet sappig genoeg  vindt als je ze doormidden snijdt, doe je er wat meer bij.

Verwijder de schil en de pitten van de watermeloen en snijd in driehoekige stukjes van ongeveer 4 cm als dat logisch is (wiskunde is niet mijn sterkste punt). Snijd de feta in stukken van gelijke grootte en doe ze allebei in een grote, brede ondiepe kom. Scheur de takjes peterselie af, zodat het meer als een slablad wordt gebruikt dan als garnering, en voeg het samen met de gehakte munt toe aan de kom.

Giet de nu de glanzende uien, samen met hun roze sappen, over de salade in de kom, voeg de olie en olijven toe en schep de salade dan heel voorzichtig met je handen door zodat de feta en de meloen hun vorm niet verliezen. Voeg goed gemalen zwarte peper toe en proef of de dressing meer limoen nodig heeft.

Het is niet aan te raden de salade lang van te voren klaar te maken.

Recept Nigella Lawdson uit For ever Summer:

Forever Summer with Nigella




Geen opmerkingen: