Ingrediënten:
• ½ tl gemalen kruidnagel
• 1 tl gerookte-paprikapoeder
• 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
• 75 g chorizo, in stukjes
• 400 g tomatenblokjes, 1 blik
• 2 el amandelschaafsel
Erbij:
• 2 buisjes saffraan à 05 g
• 1 el kurkuma
Sla:
• 2 el sherry- of rodewijnazijn
• 100 g aioli
Voorraad
• 2 uien
• 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding:
1. Doe het gehakt in een kom en kneed de kruidnagel, het paprikapoeder, de helft van de peterselie en zout en peper erdoor. Vorm met vochtige handen ± 20 balletjes van het gehakt.
2. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4 min. bruin aan. Schuif ze aan de kant en bak de chorizo in 4 minuten uit.
3. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in 15 min. afgedekt gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen. Voeg aan het kookwater de saffraan en de kurkuma toe.
4. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord.
5. Snijd de sla in repen en de ui in dunne ringen. Maak de sla met de uiringen aan met de extra vierge olijfolie en wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de gehaktballetjes op een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer ze met de rijst, sla en aioli.
- TIP: SNELLE AIOLI -Pureer met de staafmixer 1 ei, 2 el citroen-sap, 1 tl mosterd en 1 flinke teen knoflook met 225 ml olijfolie tot lobbige mayonaise. Breng op smaak met zout.
Recept: Studio Philippi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten