zondag 27 februari 2011

Jamie Oliver's kip piri piri







Ingrediënten:
4 grote kippendijen, met vel en bot
olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
6 takjes verse tijm
koriander

Voor de piri-pirisaus
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1-2 piri-piripepers
2 eetlepels zoet, gerookt paprikapoeder
2 citroenen
4 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels worcestersaus
een grote bos vers basilicum 
Bereiding: 
Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6). Zet een grote grillpan op hoog vuur.

Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan. Gril ze tot de onderkant mooi goudbruin is en gril de andere kant. Leg de stukken kip op een bord.

Snijd de paprika's in reepjes en leg ze in de grillpan.
Draai het vuur iets lager en houd de reepjes paprika continu in beweging.

Bereid de piri piri saus in de blender:
Pel de rode ui en doe hem met de gepelde teentjes knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender.
Doe er de wittewijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij, en hak het mengsel tot een gladde saus.

Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede. Leg er de reepjes paprika op en schuif ze een beetje aan de kant. Leg er de stukken kip bij. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.

Haal de kip uit de oven, strooi er een paar blaadjes koriander over en zet de braadslede op tafel

Dit is een recept uit Jamie Oliver's 30 minute meals. In deze 30 minuten zou je ook nog een aardappelsalade en gebakjes moeten maken! Dat is wel topsport, daar moet je eerst een paar maanden voor trainen!
Zie volledig recept op Jamie Oliver's 30 minutes meal
 

Geen opmerkingen: