vrijdag 4 februari 2011

Tonijn met lekkere umami tomatensaus

Ingredienten:
4 plakjes tonijn
1 teen knoflook, geplet
beetje olijfolie
1 blik (400 ml) gepelde tomaten
4 eetlepels Thaise vissaus
¼ van een bouillonblokje (paddestoelen)
12 zwarte rimpelolijven
2 eetlepels kappertjes

Bereiding:
  1. Fruit de knoflook in grote koekenpan in een sliertje olie tot hij kleurt.
  2. Voeg de tomaten, het stukje bouillonblok en de vissaus (die vervangt de ansjovis) toe.
  3. Druk de tomaten stuk en herhaal dat af en toe tijdens het zachtjes pruttelen.
  4. Ontpit de olijven, snijd ze fijn en voeg toe.
  5. Spoel ondertussen de kappertjes af met water en laat uitlekken. Laat de saus tot appelmoesdikte inkoken.
  6. Zout de tonijn, verhit een grillpan en gril ze half gaar, als biefstuk. Bakken mag ook.
  7. Meng de kappertjes door de saus en geef hem bij de vis. Extra toevoegingen, basilicum of munt, chilipeper, zijn mogelijk.
Gegeten met in de lengte gesneden broccoli, bereid in de koekenpan met 1 cm water en 2 el olie en een knoflookteentje.
Als dessert een stukje kaas, want La bocca non è stracca (stanca) si non sa di vacca. Nou ja, schaap dan.
Recept van Onno Kleyn/Laura Santtini

Geen opmerkingen: