donderdag 17 februari 2011

Moqueca, Braziliaans vispannetje


Ingrediënten:
Visfilet van verschillende soorten stevige vis zoals kabeljauw, zalm
Grote rauwe, gepelde garnalen
Marinade:
3 teentjes knoflook, gehakt
4 eetlepels limoen-of citroensap
2 of 3 tl gemalen komijn
1 eetlepel milde paprikapoeder
Zout en zwarte peper
Verder:
Olijfolie
2 middelgrote uien
1 / 2 gele en 1 / 2 rode paprika
2 tomaten
Snufje rode pepervlokken
1 blikje cocosmelk 
1 grote bos koriander, gehakt met een beetje gereserveerd voor de garnering
Eventueel erbij:
Rijst

Voorbereiding:
1. Marinade:
Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd de vis in blokjes van ongeveer 3 cm en doe deze met de garnalen in de marinade.
2. Groenten:
Snijd de uien en paprika's in dunne ringen en de tomaten in plakken.

3. Bereiding:
  1. Schenk wat olijfolie in een pan , leg daar achtereenvolgens op:
  2. de helft van de uiringen,
  3. de helft van de paprikaringen
  4. de helft van tomatenplakken.
  5. Schik daarop de stukken vis met de marinade.
  6. Strooi er zout en peper over
  7. Voeg de helft van het bosje koriander toe.
  8. Begin dan opnieuw met een laag uiringen, paprikaringen en plakken tomaten.
  9. Schenk de kokosmelk erover en en een royale scheut olijfolie.
  10. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
  11. Garneer met de rest van de koriander.
(Ik heb er nog een beetje Aziatische vissaus aan toegevoegd - het had nog wel iets 'umami' nodig)

Serveer met rijst.

1 blikje kokosmelk van 400 ml = 4 Kh
2 tomaten = 5 Kh
1 paprika = 5 Kh

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen