zondag 27 februari 2011

Tom Yum Goong


Heet-zure Thaise soep met garnalen

Ingrediënten:
250 gram gepelde grote garnalen
2 stengels citroengras
100 gram champignons
3 plakjes laos
3 limoenblaadjes
1,5 el roasted chili paste Nahm prik pao
1 ui
1 el vissaus
6 chilipepertjes
2 el geroosterde chilipasta
1 tomaat
2 limoenen
verse koriander

Bereiding:
  1. Breng 600 ml water aan de kook.
  2. Plet de stengels citroengras met een mes en snijd in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  3. Verwijder de stengels en de harde bladnerf van de limoenblaadjes en voeg samen met de laos, citroengras, in partjes gesneden tomaat, vissaus en Nahm prik pao toe aan het water.
  4. Doe de garnalen in de pan en kook ongeveer drie minuten.
  5. Snijd de ui in stukken en de champignons in plakjes.
  6. Voeg deze samen met de chilipasta toe en kook het geheel nog eens zeven minuten tot de garnalen gaar zijn. Plet de chilipepertjes, voeg toe aan de soep en zet het vuur zacht.
  7. Snijd de limoenen door midden en knijp uit boven de pan.
  8. Proef de soep op zout en zuur. Indien te heet gecondenseerde melk toevoegen.
  9. Garneer met een handje fijngehakte koriander

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen