vrijdag 11 februari 2011

Jamie's MasterClass Meat on the board



Ik zag de MasterChef Australia met de Masterclass van Jamie Oliver. Hij maakte dit recept. Het was heel lekker.
Ingrediënten:
Runder ribeye steak (noix de carré)
Rozemarijn
Grof zout
Olijfolie
Op de plank:
Munt
Chilipepertje
Ietsiepietsie geraspte knoflook
Olijfolie
Citroensap.

Bereiding:

  1. Pikeer het vlees met rozemarijn.
  2. Bestrooi met grof zout
  3. Neem een houten snijplank en hak daarop de munt en een stukje chilipeper heel fijn, rasp er ietsje knoflook boven en giet er een scheut olijfolie en wat citroensap over.
  4. Zet een koekenpan of grilpan op het vuur en laat gloeiend heet worden.
  5. Neem de ribeye op de hand, giet er een straaltje olijfolie over en wrijf het vlees tussen beide handen in. Geef er een kusje op.
  6. Leg het vlees met de rozemarijnkant in de pan. Keer het vlees als het dichtgeschroeid is en een mooi kleurtje heeft, en laat ook de andere kant mooi dichtschroeien. (Alles bijelkaar misschien 3  minuten)

Leg het vlees op de plank met kruiden en wrijf het vlees ermee in.
Trek en snij het vlees in stukken en wentel de stukken dan nog eens door de kruiden.

1 opmerking: