dinsdag 11 oktober 2011

Tofu in paddenstoel- en gemberbouillon van Masterchef Australia

Ingrediënten:
200 gram silken tofu, gesneden in blokjes van 3 cm
Bouillon:
1 knoflookteentje, dun gesneden
5 cm gember, dun gesneden
1 heet pepertje,ongesneden
6 shitakes, dun gesneden
2 takjes koreander, alleen de stelen
2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm
2 eetlepel sojasaus
3 eetlepels Chinese rijstwijn
6 Szechuan peperkorrels
2 steranijs
300 ml water
Verder:
2 baby paksoi
sesamolie
koreanderblaadjes
olie

Bereiding:
  1. Frituur de blokjes tofu en zet apart.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en laat 8-10 minuten trekken. Voeg eventueel meer water toe.
  3. Breng in een andere pan water aan de kook, plaats er een stoommandje in, doe de paksoi erin, deksel erop en stoom 5-8 minuten.
  4. Zeef de bouillon, bewaar de paddenstoelen.
  5. Doe de paksoi in een kom, besprenkel met sesamolie, giet er de bouillon op en garneer met de paddenstoelen en de blaadjes koreander.
De bouillon was erg lekker. De gefrituurde zachte tofoe vond ik geen succes, was taai aan de buitenkant. Ongebakken zou het beter geweest zijn. Of misschien stevige tofoe. In het tv programma zei men silken tofu en in het recept firm tofu.
Ipv van verse shitakes heb ik  kastanjechampignons en geweekte gedroogde shitakes gebruikt.

1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb nog nooit lekkere tofu gegeten. Verschillende malen getest voor vegetarische recepten i.v.m. de schoondochters. Nooit op een lekker recept tercht gekomen.