dinsdag 2 oktober 2012

Biefstuk met ui en tomaat



Een snel en lekker recept voor een biefstukje:

Ingrediënten voor 4 pers.:
450 gr mager rundvlees
160 gr stevige vleestomaat
120 gr rode ui
verse rode peper
munt
peterselie
extravergine olijfolie
zout

Voorbereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de ui en tomaat in parten. Hak 1 rode peper, 5 blaadjes munt en een bosje peterselie fijn.

Bereiding:
  1. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en de rode peper ca. 1 minuut.
  2. Voeg de tomaat en de gehakte kruiden toe en meng de groenten door elkaar.
  3. Haal de groenten uit de pan en zet ze apart.
  4. Bak het vlees op hoog vuur in dezelfde pan naar smaak (rare, medium of well done).
  5. Doe de groenten terug in de pan. meng het geheel door elkaar, breng op smaak met zout en serveer.


Uit la Cucina Italiana: bocconcini di manzo in padella.

Geen opmerkingen: