woensdag 22 januari 2014

Aardappeltjes en paddenstoelen in ganzen- of eendenvet


  

Dit recept is van Auberge à la ferme de “Canas”, in Montgaillard.  Aardappels lngzaam gebakken in ganzen- of eendenvet zijn heerlijk. Hiervoor hoef je niet persé een pot ganzenvet te komen. Ik heb ze gemaakt met het vet uit een blik Confit de Canard. Deze blikken zijn in alle supermarkten van Frankrijk verkrijgbaar, en ik denk ook wel in België. Ik heb er altijd wel een paar op voorraad. Ook reuze makkelijk als je onverwachts gasten krijgt. De eendenpootjes zijn al gaar en hoeven alleen even opgewarmd te worden.


Ingrediënten:
1 kilo aardappelen (vastkokers)
400 gram paddestoelen (verschillende soorten)
4 eetlepels ganzen- of eendenvet
1 teen knoflook
peterselie
 
Bereiding:
  1. Snijd de geschilde aardappels in blokjes. 
  2. Snijd de schoongemaakte paddestoelen klein. 
  3. Smelt het vet op een hoog vuur in een pan met een deksel. Voeg aardappel, paddestoelen en fijngehakte knoflook toe. Schep alles goed om en draai het vuur zeer laag. Doe het deksel op de pan en laat de inhoud op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden. Kijk af en toe of de inhoud niet te droog wordt en aanbakt. Voeg eventueel nog wat vet of een beetje water toe. Roer tenslotte fijngehakte peterselie door de aardappels en eventueel zout en versgemalen peper.

Recept uit de NRC .

Geen opmerkingen: