woensdag 1 januari 2014

Montaditos, Spaanse tapas


Montadito krab-zalm

Beleg een sneetje (gegrild) stokbrood met:
  1. Krabsalade (krab uit blik met mayo, citroensap, geraspt uitje)
  2. Plakje gerookte zalm


Montadito mini hamburger

Beleg een sneetje stokbrood met:
  1. Een minihamburgertje (gemaakt van een gekochte hamburger van de slager)
  2. Een plakje jonge kaas
  3. Een lepeltje gebakken ui (uienkonfijt Lidl)
Zet even in een hete oven

Montadito met kwarteleitje, ham en paprika

Beleg een sneetje (gegrild) stokbrood met:
  1. een stukje gegrilde paprika (eventueel uit pot)
  2. een stukje Serrano ham
  3. gebakken kwarteleitje


Montadito met gevuld ei

Beleg een sneetje (gegrild) stokbrood met:
  1. een beetje mayonaise
  2. stukje sla
  3. hard hardgekookt ei gevuld met salade
  4. Versier met takje bieslook
Montadito met geitenkaas en balsamico ui
Beleg een sneetje stokbrood met:
  1. plakje zachte geitenkaas
  2. gekonfijte ui (kan uit potje)
Zet even in de hete oven.

Ik heb hier dunne sneetjes bruin stokbrood gebruikt, maar in Spanje maakt men ze van dikkere stukjes wit stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen