maandag 7 juli 2014

Jamie's makkelijke kippenpoten uit de oven met zoete tomaten





Dit recept komt uit een van zijn eerste kookboeken, Jamie's Dinners. Het is lekker, een paar minuten werk en de oven doet de rest. Malse kip, knapperig vel en heerlijke saus.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 hele kippenbouten, in tweeën gesneden.
zeezout
versgemalen zwarte peper
1 grote bos verse basilicumblaadjes, stengels fijngesneden
2 grote handenvol rode en gele kerstomaten en rijpe pruimtomaten, cherry tomaatjes gehalveerd, pruimtomaten in vieren
1 hele bol knoflook, onderverdeeld in teentjes
1 verse rode chilipeper, fijngehakt
olijfolie

eventueel 410 g witte bonen uit blik, uitgelekt



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
  1. Wrijf de kippenbouten rondom in met zout en peper en leg ze in 1 laag in een pan of ovenschaal waar ze precies in passen.
  2. Doe alle basilicumblaadjes en steeltjes erbij en dan de tomaten.
  3. Strooi de tenen knoflook en het gehakte pepertje in de schaal en begiet alles met wat olijfolie.
  4. Meng alles een beetje door elkaar en stop de tomaatjes onder de kip.
  5. Zet de pan 90 minuten in de oven(schep op de helft van de tijd de tomaatjes even om ) tot het vel van de bouten krokant is en het  vlees van de botjes valt.
  6. Als je wilt kun je een blik uitgelekte cannellini bonen of plakjes nieuwe aardappelen toevoegen.
  7. Knijp voor het opdienen de tenen knoflook uit hun jasje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten