donderdag 3 juli 2014

Tomaat gevuld met twee kazen



Voor mij was de gevulde tomaat een snel lunchgerecht. Maar met de Siciliaanse coucous hieronder is het een volledige maaltijd. Recept gezien op 24Kitchen.

ingredienten
4  vleestomaten
1 bol mozzarella
200 g zachte geitenkaas
0.5 bosje oregano
65 g pijnboompitten
olijfolie om in te bakken
  
Bereiding
  1. Snijd het kapje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten. Schep de zaadjes uit de tomaten.
  2. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Pluk de oregano.
  4. Hak de pijnboompitten grof.
  5. Meng in een kom de mozzarella, geitenkaas, oregano, pijnboompitten, een beetje zout en peper. Schep het mengsel in de tomaten en leg de kapjes erop.
  6. Vet een ovenschaal in, zet de tomaten in de ovenschaal en bak ze circa 15 minuten in de oven in tot de kaas gesmolten is.


Siciliaanse couscous
250 g couscous
100 g pistachenoten
500 ml water
5  bosuitjes
1 bosje bladpeterselie
75 g rucola
1  citroen
4 el olijfolie extra vergine

Breng het water aan de kook.
Hak de pistachenoten fijn.
Strooi de couscous in een kom en giet het kokende water erover zodat de couscous volledig onder water staat.
Voeg de pistachenoten toe, leg een bord op de kom en laat circa 5 minuten staan.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Pluk en hak de peterselie.
Snijd de rucola in grove stukken.
Halveer de citroen.
Roer de couscous los met een vork en meng met het sap van de citroen, olijfolie extra vergine, bosuitjes, peterselie en rucola en breng op smaak met zout en peper

Recept van Roberta Pagnier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen