woensdag 10 december 2014

Champignonsoep met roquefort




Ik weet niet hoe het tegenwoordig staat met de havermouthype van de voedselzandloper. Als die voorbij is, kun je de havermout gewoon weglaten. 


Ingrediënten
25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
3 eetlepels olijfolie
350 g kastanjechampignons, in stukken
of 250 g kastanjechampignons en 100 g cantharellen
½ eetlepel verse tijmblaadjes + kleine toefjes
2 eetlepels fijne havermout
1 liter paddenstoelenbouillon
50 g roquefort, verkruimeld

Bereiding:
  1. Wel de paddenstoelen 10 minuten in 150 ml heet water, neem ze uit het vocht (bewaar het vocht wel) en hak ze fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de verse en geweekte paddenstoelen op matig hoog vuur bruin. Strooi de tijm en havermout erover.
  3. Voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe. Blijf roeren tot de soep kookt en licht gebonden is. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Schep de soep in diepe borden of wijde kommen en strooi de roquefort in het midden. Garneer met toefjes tijm.
Ik had al eerder soep gemaakt met smeer-, room- of kruidenkaas, maar dit met roquefort was toch nog even anders, wel lekker.


Recept uit Lekker Lang Jong van Clara ten Houte en Nelleke van Lindonk. Met recepten voor de voedselzandloper-volgers.

Geen opmerkingen: