dinsdag 9 december 2014

Rode kool met steranijs in rode wijnmarinade






Het moet niet gekker worden. Ik vond de rode kool met appelblokjes uit het tijdelijke Delicieux assortiment van Lidl zo lekker, dat ik geprobeerd heb hem na te maken aan de hand van de ingrediëntenlijst. 

Ingrediënten:
1 rode kool
3 appels
Marinade:
2,5 dl water
2,5 dl rode wijn 
5 el suiker (of ahorn siroop of honing)
2,5 dl bouillon
2  steranijs
venkelzaad
2 kaneelstokjes 
paar plakjes gember of 1 el gedroogde gember (djahé)
2 laurier
zout en witte peper 



Bereiding:

  1. Breng het water aan de kook met de wijn en de siroop of de suiker, voeg de droge kruiden toe en laat het geheel tenminste dertig minuten van het vuur af staan.
  2. Haal de buitenste bladeren van de kool, snijd hem doormidden en vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Blancheer de kool in licht gezouten, kokend water tot zacht en blauw. Laat uitlekken.
  4. Doe de kool terug in de pan en giet er de inmaak vloeistof over. Hij moet tenminste een uur staan, een nacht is nog beter.
  5. De volgende dag is hij eigenlijk al zacht. Zet de kool op het vuur met 2 in stukken gesneden appel. Stoof hem dan nog een uur of langer, voeg er op het laatst nog de laatste in stukjes gesneden appel door,
    .

Geen opmerkingen: