zaterdag 6 december 2014

Marokkaanse gehaktballetjes met ei en tomaat



Uit het boek Melk & Dadels van Rose stories & Nadia Zerouali (van 24Kitchen) komt dit recept voor zeer smakelijke doordeweekse gehaktballetjes. Het boek won de Gouden Garde, de AKO publieksprijs.


Voor 4 personen:
400 g rundergehakt
2 uien, gesnipperd
¼ bosje peterselie, fijngehakt
3 tomaten, in stukjes
2 tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
Olijfolie
4 eieren


Bereiding:
  1. Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen.
  2. Vorm kleine balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een scheutje olie in een tagine en bak de balletjes rondom bruin.
  4. Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe.
  5. Laat met het deksel op de tagine rustig gaar worden.
  6. Breek als de gehaktballetjes gaar zijn de eieren erboven en laat met het deksel op de tagine het eiwit stollen.



Ik gebruikte hier 500 gr half om half gehakt, met 5 kleine eitjes.
Recept verscheen in de NRC.

1 opmerking:

  1. Ja weer zo toevallig dat we vrijwel hetzelfde recept hebben klaargemaakt : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2014/12/kefta-en-sauce-tomates-aux-oeufs.html

    BeantwoordenVerwijderen