dinsdag 16 december 2014

Soep van zoete aardappelen met gebakken cashewnoten


 

Ingrediënten:
1 ui, gesneden
2 prei, in ringen gesneden
3 zoete aardappelen, geschild in in stukjes
2 tenen knoflook, gehakt
klont boter
1 glas witte wijn
1 liter kalfs- of kippenbouillon
1 laurierblad
cayennepeper of piment d'espelette naar smaak
1 blik kikkererwten (400 gr)
verse oregano
Garnituur
4 el cashewnoten
5 tl bter
zeezout
1 el crème fraîche

Bereiding.
  1. Fruit de ui, preien, zoete aardappelen en knoflook in de boter en voeg de witte wijn toe. Roer er de bouillon door en het laurierblad en cayenne peper. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
  2. Haal met een schuimspaan de helft van de groenten uit de pan en zet apart. Pureer met de staafmixer of in de blender de soep. Voeg de apart gezette groenten weer toe. Meng de kikkererwten en de oregano erdoor.
  3. Serveer de soep in grote kommen, elk met 1 el cashewnoten (kort in de boter gebakken en bestrooid met wat zeezout) en een flinke dot crème fraîche.
Recept Yvette van Boven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen