zaterdag 23 mei 2015

Hertenfilet met puree van raapsteeltjesEr lag nog hertenfilet in de diepvries, die moet dus echt op voor de zomer. Op24Kitchen vond ik een recept met raapsteeltjes; zo werd het het toch nog een lenterecept. De sinaasappelchutney van mijn zus smaakte er voortreffelijk bij. Hier staat haar recept.


Gemarineerde hertenrugfilet:
0.5 bosje rozemarijn
0.5 bosje tijm
2 teentjes knoflook
200 ml olijfolie
3  kruidnagels
3  jeneverbessen
450 g hertenrugfilet
2 el boter
Raapsteeltjespuree:
700 g kruimige aardappels
400 g raapsteeltjes
200 ml melk
2 el boter
1  nootmuskaatbol
50 g Parmezaanse kaas


Bereiding:
Marinade hertenrugfilet
Ris en hak de rozemarijn en tijm fijn. Pel en snijd de knoflook grof. Maak een marinade van de olijfolie, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, de kruiden en versgemalen peper. Laat het vlees hier circa 20 minuten in marineren.

Raapsteeltjespuree
Schil, was en halveer de aardappels. Kook ze in circa 20 minuten gaar in kokend water met een beetje zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Maal de aardappels met de passe-vite tot een puree. Snijd de raapstelen grof en meng met de warme puree. Breng op smaak met melk, boter en een beetje zout en versgemalen peper. Rasp er een beetje verse nootmuskaat en Parmezaanse kaas doorheen.

Hertenrugfilet bakken
Verhit de boter in een pan en bak het hert in circa 5 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal het vlees uit de pan en laat circa 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Serveren

Trancheer de hertenrugfilet en leg het vlees op de raapsteeltjespuree. Garneer met sinaasappel uit de chutney.

Recept van John Gerdsen 24Kitchen

Er bleven nog raapstelen over. Hiervan deze frittata gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten