donderdag 14 mei 2015

Pittige gehaktballetjes



Ingrediënten:
1  sjalotje
0.5  rode peper of naar smaak
400 g rundergehakt
1  ei
100 g paneermeel
zonnebloemolie
1 teentje knoflook
50 ml water
1 el mosterd
2 el ketchup
1 el ketjap manis

Bereiding:
  1. Pel en snipper de sjalot. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  2. Meng het gehakt met de sjalot, peper, ei, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom bruin.
  3. Pel en snijd de knoflook fijn.
  4. Schenk het water erbij en voeg de mosterd, knoflook, ketchup en ketjap manis toe en laat het geheel nog circa 8 minuten pruttelen.
Gegeten met drooggebakken sperziebonen. Het recept ervan staat hier.


Recept uit 24Kitchen van Evert te Pas 

Geen opmerkingen: